Ponsel – tradiční rodinná firma s více než 95 lety zkušeností

Albert Ponsel GmbH & Co. KG je tradiční rodinná firma z hornofranckého regionu, která se za posledních 95 let vypracovala mezi přední výrobce čalouněného nábytku. S důrazem na vlastní vývoj, realizaci a ekologickou výrobu čalouněného nábytku – vše 100 % vyrobené v Německu – si Ponsel udržuje své pevné místo na trhu. Tohoto úspěchu dosahují díky kvalifikovaným a loajálním zaměstnancům, kteří svou angažovaností přispívají k růstu a rozvoji firmy. Rodinný charakter a osobní přístup jsou základem jejich podnikání.

Rodinné vedení a tradice

Společnost Ponsel je rodinná firma již po pět generací. Vedení firmy aktuálně zajišťují Sabine a Axel Faber, přičemž jejich syn Moritz Faber, který se připojil v roce 2021, představuje pokračování této tradice. Senior šéf Harald Welsch se pravidelně účastní porad v sídle firmy ve Weidhausenu, kde nabízí své zkušenosti a cenné rady. Díky pevnému vedení je společnost připravena na další výzvy a úspěchy.

Kvalita a výroba Made in Germany

Ponsel staví na zkušenostech pěti generací v oboru čalouněného nábytku a drží své sliby poskytovat zákazníkům nábytek s maximální kvalitou. Jejich produkty, ať už na domácím nebo mezinárodním trhu, se vyznačují moderním designem, vysokou kvalitou a výborným poměrem cena/výkon – to vše pod značkou „Made in Germany“. Díky krátkým výrobním procesům a efektivním organizačním strukturám mohou vyrábět přímo v hornofranckém Weidhausenu.

Inovace a flexibilita

S vlastními vývojovými kapacitami dokáže Ponsel rychle a efektivně reagovat na potřeby trhu. Díky této schopnosti mohou svým zákazníkům nabízet individuální a vysoce kvalitní čalouněný nábytek, který odpovídá nejnovějším trendům. Ruční práce je nedílnou součástí každého kusu nábytku – od polstrování až po šití. Každý produkt vzniká s pečlivostí a láskou k detailu, což zajišťuje jeho dlouhou životnost.

Ekologická odpovědnost a udržitelnost

Společnost Ponsel klade velký důraz na ekologickou výrobu a udržitelnost. Od roku 1994 je držitelem prestižního certifikátu „Zlaté M“, který potvrzuje jejich vysoké standardy kvality a šetrnost k životnímu prostředí. Jejich čalouněný nábytek splňuje přísné emisní normy a nese certifikát třídy A pro nízké emise. V roce 2020 získala jejich celá kolekce certifikaci „Möbel Made in Germany“, což dokládá, že výroba probíhá výhradně v Německu.

Od roku 2022 je Ponsel oficiálně klimaticky neutrální výrobce nábytku díky kompenzaci svého uhlíkového otisku. Jako součást „Klimatického paktu nábytkářského průmyslu“ se zavázali k neustálému snižování emisí a udržitelnému přístupu, aby byli příkladem pro ostatní výrobce v regionu.

Kvalita, kterou můžete cítit

V Ponselu dbají na každý detail a pečlivě kontrolují kvalitu svých výrobků. Před opuštěním výrobního závodu je každý kus nábytku podroben důkladné kontrole, aby se k zákazníkům dostal pouze nejlepší produkt. Díky tomu si můžete být jisti, že s nábytkem Ponsel získáte prvotřídní kvalitu, která vám bude sloužit po dlouhá léta.