Akante – příběh inovace a přátelství

Francouzská společnost Akante vznikla ze setkání dvou lidí, Oliviera Tocina a Oliviera Vanhaecka, kteří pocházejí z Lille a mají za sebou jedinečné životní cesty. Spojila je vášeň pro průmysl a design a společně si dali za cíl změnit svět moderního nábytku.

Historie značky Akante

Příběh začíná v Chicagu, USA, kde Olivier Tocino pracoval jako obchodní ředitel francouzského průmyslového koncernu a Olivier Vanhaecke zastával podobnou pozici u jiného francouzského koncernu. Během obchodní večeře organizované francouzsko-americkou obchodní komorou se setkali a brzy se spřátelili. I přes to, že se jejich cesty rozdělily, udržovali kontakt – Olivier Vanhaecke se přestěhoval do Japonska, kde pracoval pro francouzskou společnost v oblasti kancelářského vybavení, zatímco Olivier Tocino se usadil v Číně, nejprve v Pekingu a později v Šanghaji.

Po návratu do Francie byl Olivier Tocino zklamaný nedostatkem inovací a originality na trhu s nábytkem, což ho vedlo k myšlence založit společnost zaměřenou na designový nábytek. V roce 2012 se oba přátelé znovu setkali a rozhodli se společně založit Akante, s cílem revolučně změnit svět nábytku.

Moderní design a inovativní materiály

Akante se specializuje na výrobu moderního designového nábytku s důrazem na kvalitní materiály a inovativní technologické postupy. Jejich produktová nabídka zahrnuje širokou škálu stolů s keramickými deskami, které spojují estetiku a praktické vlastnosti. Používají keramiku, která je vyráběna z jemných jílových částic a přirozených minerálů, jako jsou aluminosilikáty a oxid křemičitý, což zaručuje vysokou odolnost, odolnost proti poškrábání, teplotní stálost a dlouhou životnost.

Osobitý design

Akante nabízí stoly s keramickými deskami různých tlouštěk, které jsou často kombinovány se sklem nebo vyráběny z plné keramiky. Tyto desky mohou dosahovat velkých rozměrů a každá z nich je upravena na míru, což umožňuje vytvoření unikátních a osobitých designů. Většina keramiky pochází ze Španělska, přičemž některé exkluzivní vzory byly navrženy přímo pro Akante.

Kombinace elegance a funkčnosti

Kromě kvalitních materiálů se Akante zaměřuje na vývoj moderního a praktického nábytku, který zákazníkům usnadní každodenní život. Produkty jsou navrženy tak, aby kombinovaly eleganci s funkčností, a jejich vývojové oddělení neustále pracuje na nových nápadech, jak zlepšit design a mechaniku svých výrobků. To zahrnuje například modulární a snadno ovladatelné stoly, které se přizpůsobí potřebám každého prostoru.

Výzkum a inovace

V Akante kladou důraz na neustálý výzkum a inovace, což se odráží v každém jejich produktu. Designový tým vytváří kolekce, které reflektují současné trendy a zároveň splňují vysoké nároky na kvalitu a estetiku. Díky tomu mohou zákazníci vždy očekávat moderní a nadčasový nábytek, který je nejen krásný, ale také praktický a odolný.